Tvingade man att teckan mobilabonnemang under pistol- och knivhot. Foto: TT

Fyra män åtalas för människorov i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män åtalas för människorov och försök till utpressning i Halmstad. Gärningen ska dels ha skett i en lägenhet i Halmstad men även i Göteborg. Brottsoffret ska ha tvingats att teckna telefonabonnemang för att få ut telefoner. Detta ska ha skett i mitten av februari i år.

Enligt åtalet har tre män från Göteborg i samlad trupp kört ner till Halmstad där de mött en fjärde halmstadbo. Sedan ska de tillsammans mött en femte man som de kidnappat och kört till en lägenhet i Halmstad där utpressningen påbörjats.

Hotades till livet med pistol och kniv

Målsägande som utsattes för brottet påstår att han har hotats till livet med kniv, pistol och tvingats teckna lån. Männen ska ha hotat honom, hans familj och påstått att han var skyldig dem pengar. För att göra rätt för sig tvingades han tecknade flera mobilabonnemang för att få ut telefoner som gärningsmännen i sin tur skulle ta som betalning för en skulden. I bevisningen ingår övervakningsfilmer från fyra telefonbutiker i Halmstad. De ska sedan fört honom till Göteborg där han mot sin vilja hållits fången under natten. Dagen därpå tvingades han tillbaka till Halmstad med tåg.

Samtliga åtalade förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.