Jan Wallberg Foto: SVT

Gekås vd lämnar med omedelbar verkan

Publicerad

Gekås vd Jan Wallberg lämnar sin post med omedelbar verkan. Detta efter oenighet med styrelsen.

I ett pressmeddelandet skriver varuhuset i Ullared att styrelsen och Jan Wallberg inte har samma syn på hur företaget ska utevecklas. Därför lämnar nu företagets vd Jan Wallberg sin tjänst med omedelbar verkan.

Jan Wallberg och företagets styrelsen har inte samma syn på hur vi ska driva organisationen framöver.

– Vi är vanligtvis transparenta, men det här är inte en sådan fråga där vi är det, säger Ulf Öjeklint till SVT Nyheter Halland.

”Ingen dramatik kring detta”

Styrelseordföranden beskriver två stora projekt vid horisonten för Gekås. Destinationen Ullared i sig ska bli mer attraktivt som resmål inte bara för shoppingen. Sedan byggs varuhuset ut.

– Det ställs en rad affärsmässiga frågor hur vi ska nyttja de nya lokalerna och ytorna genom de två stora projekten, säger Ulf Öjeklint

Så synen på det utvecklingsarbetet har med Jan Wallbergs avhopp att göra?

– Jag nöjer mig med vad jag redan kommenterat i det fallet, säger Ulf Öjeklint. Det handlar om driften av bolaget så det finns ingen dramatik runt detta. Inte på något vis, avslutar han. 

Företagets tidigare vd Boris Lennerhov går in i rollen som tillförordnad vd.

– Även om det inte var min plan att hamna i situationen känner jag det som viktigt att hjälpa till med stabilitet, trygghet och fullt tempo på våra pågående och omfattande investeringar fram tills vi hittat en permanent lösning, säger Boris Lennerhov i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ullared

Mer i ämnet