Lars Winnerbäck och Per Gessle gör det igen.

Gessle släpper nygammal låt med Winnerbäck

Uppdaterad
Publicerad

Per Gessle och Lars Winnerbäck släpper ännu en gång nytt material tillsammans. Den här gången en liveinspelning av en gammal Gyllene Tider-ballad.

– Jag visste att han gillade låten och snäll som han är så sa han ja! Magiskt, säger Per Gessle till SVT Nyheter Halland.

Efter ett händelserikt 2017 med två nya studioalbum och en kritikerrosad turné så kanske man kunde tro att Per Gessle skulle gå in i en radioskugga ett tag. Icke.

Var hemlig gäst

Nyligen stod det klart att popartisten från Halmstad medverkar som låtskrivare i den norska motsvarigheten till Melodifestivalen. Och på fredagen släppte han en ny singel tillsammans med Lars Winnerbäck. Inspelad i samband med Gessles konsert i Halmstad förra året.

Per Gessle

– Spelningen inför 12.000 personer i Halmstad blev grym och toppades med att unge herr Lars Winnerbäck klev in på scenen och hjälpte mig att ta i land ”Småstadsprat” och Gyllene Tiders ballad ”Honung och guld”. Några magiska minuter, säger Per Gessle till SVT Nyheter Halland.

Winnerbäck hade tidigare under året lånat ut sin röst till en av låtarna på Gessles soloskiva ”En vacker natt” och under sommaren dök hitmakaren från östgötaslätten upp som ”hemlig gäst” på ett par av turnéstoppen.

”Snällt” att tacka ja

Där passade de alltså på att damma av den gamla Gyllene Tider-balladen som hamnat i skuggan av låtar som ”Gå och fiska”, ”Sommartider” och ”Kung av sand”.

– När vi repade inför turnén testade vi en massa sånger som jag gillar fortfarande men som inte är speciellt exponerade. ”Honung och guld” var en av dem. Vi fick till ett härligt avskalat arrangemang med fiol och pedal steel som passade bandet perfekt. Jag visste sedan tidigare att Lasse W gillade ”Honung och guld” så jag frågade helt enkelt honom om han ville vara med på några gigs och sjunga den med mig. Snäll som han är så sade han ja! Magiskt, säger Per Gessle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Per Gessle

Mer i ämnet