Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under natten var polis och ambulans på plats i området. Foto: Christian Nilsson

Man till sjukhus i Falkenberg – skjuten i benet

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern har blivit grovt misshandlad och skjutits i benet på en adress i Falkenberg, natten mot tisdag, rapporterar polisen i Hallandsregionen. Under tisdagsmorgonen bekräftar polisen att en misstänkt anhållits.

Larmet om en misshandel i ett bostadsområde i staden inkom till polisen strax innan midnatt. Mannen ska enligt polisen ha blivit skjuten i benet.

– Vi pratade med honom, innan han hastigt fördes till sjukhus med ambulans, säger vakthavande befäl Anders Wennergren

Två till tre personer ska ha setts lämna platsen i en bil efter händelsen. Polisen sökte området med helikopter under natten och under tisdagsmorgonen greps och anhölls en misstänkt man i 55-årsåldern. Han är hemmahörande i Falkenberg och tidigare ostraffad.

Söker ni fler misstänkta?

– Det går inte att utesluta, skriver polisens förundersökningsledare Lars-Gunnar Perlinger i ett SMS till SVT Nyheter Halland.

Fynd på plats

Polisen har kunnat tala med flera vittnet på platsen. Brottet rubriceras som grov misshandel och grovt vapenbrott.

– Vi har hittat en hylsa på platsen som är tagen i beslag, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg på tisdagsmorgonen.

Ytterligare en inblandad

Enligt polisen ska en annan person som befann sig i området tillsammans med den skjutna mannen blivit utsatt för brott då hen ska fått pepparspray i ögonen. Det är oklart om den personen förhörts av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.