Vittnen hörs under dagen. Foto: SVT

Tre män anhållna för mordförsök efter lägenhetsbråk i Laholm

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern har anhållits misstänkta för försök till mord efter det lägenhetsbråk som inträffade i en lägenhet i Laholm på måndagskvällen. Polisen letar efter ytterligare en misstänkt man som är anhållen i sin frånvaro. Sammanlagt ska tre personer ha skadats under bråket.

Det var strax efter klockan 22 på måndagskvällen som en anmälare hörde av sig till polisen om att det pågick bråk i en lägenhet. Patruller skickades till platsen.

– Vi misstänker att ett grovt brott har begåtts, sa Christer Fuxborg, presstalesperson för polisen, initialt.

Även ambulans larmades till platsen då en person ska ha fått skärskador. Två andra inblandade har tagit sig till sjukhus på egen hand.

Kvar på sjukhus

– Ett vasst knivliknande tillhygge ska ha använts, säger Christer Fuxborg.

Vid 00.30-tiden på tisdagen kom nya uppgifter. De två personer som uppsökt vård på egen hand är män i 20-årsåldern. Båda är nu misstänkta för mordförsök.

– Den ena är fortfarande kvar på sjukhus medan den andra har lämnat och nu befinner sig på polisstationen, säger Christer Fuxborg.

Polisens patruller utanför flerbostadshuset i Laholm. Foto: Tittarbild

Den person som hämtades med ambulans är en man i 25-årsåldern. Han är också kvar på sjukhus. Skadeläget är oklart men han ska ha tillräcklig kraft för att kunna förhöras.

– Sen letar polisen efter en tredje man. Vi tror att han tillsammans med två yngre männen har gett sig på mannen i 25-årsåldern, säger Christer Fuxborg.

Han tillägger att det hela troligtvis rör sig om ett relations- eller familjeproblem. Under tisdagsmorgonen var brottsplatsen fortfarande avspärrad och tekniker har varit där.

Närboende reagerar

– De vittnen som förhördes igår kväll kommer höras igen under dagen, säger Christer Fuxborg.

En åklagare har tagit över förundersökningen.

Polisens tekniker dök upp någon gång kring halv tio-tiden på måndagen. Foto: SVT

SVT Nyheter Halland har varit i kontakt med en person som bor i närheten av brottsplatsen. Hen beskriver området som relativt lugnt.

– Man ser polisen ibland men aldrig att det verkar vara något allvarligt som detta. Tråkigt att sånt här händer i lilla Laholm, säger hen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.