En man döms till skyddstillsyn och behandling efter ett narkotikainnehav och misshandel av sin sambo. Foto: TT

Grovt narkotikabrott – döms till behandling

Uppdaterad
Publicerad

En man 30-års åldern döms till skyddstillsyn efter att misshandlat sin sambo och haft ett hekto kokain i sitt hem i Södra Halland.

Enligt mannen själv ska han ha bevarat kokainet och en våg för andra farliga personer som han var skyldig över 100.000 kronor.

Tingsrätten i Varberg dömer mannen för grovt narkotikabrott och misshandel. Han skulle egentligen avtjäna två år i fängelse men tingsrätten har valt en rehabiliteringsplan med skyddstillsyn istället. Mannen ska även ersätta kvinnan med 7600 kronor.

Polisen på besök

Brotten blev kända efter att 30-åringens sambo anmälde honom för misshandel. Under husrannsakan, i slutet av förra året i Södra Halland, upptäcktes narkotika. Både ca ett hekto kokain och flera andra narkotikaklassade preparat i tablettform, fanns på olika platser i lägenheten.

Poliserna noterade att mannen även vid tidpunkten var narkotikapåverkad och att sambon hade blåmärken på kroppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.