Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De misstänka gärningsmännen ska även ha slagit sönder delar av butiken och stulit gods. Foto: Linus Kamstedt Lindholm

Grovt rån i Mellbystrand – polisen jagade gärningsmän

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen larmades polisen om ett grovt rån mot en guldsmedsbutik i Mellbystrand i Laholms kommun. Enligt polisen ska flera gärningsmän ha hotat personal med pistolliknande föremål.

De misstänka gärningsmännen ska även ha slagit sönder delar av butiken och stulit gods. Rånarna lämnade butiken i en flyktbil.

Ambulans kallades till platsen och flera i personalen var i chock, skriver polisen på sin hemsida. Polisen sökte efter förövarna i en stor polisinsats, men under onsdagsförmiddagen var ännu ingen gripen.

Under onsdagen genomfördes en teknisk undersökning av platsen. Jens Andersson, polisens presstalesperson, säger att utredningen är i en tidig fas och att flera åtgärder ska tas för att ringa in gärningspersonerna, bland annat att samla in vittnesuppgifter.

– Det finns inga i uppgifter om personskador i samband med händelsen, men det är såklart en obehaglig händelse att vara med om, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.