”Vi kan ju inte garantera att alla nödvändiga skolskjutsar kommer att gå”, säger Laholms utbildningschef Richard Mortenlind. Foto: SVT

Grundskolor i Laholm håller stängt på tisdagen på grund av ishalka

Uppdaterad
Publicerad

Laholms kommun ställer in undervisningen på alla F-9-skolor under tisdagen på grund av ishalkan på vägarna. Fritids håller öppet för de familjer som ändå behöver barnomsorg. 

Under måndagen ställdes skolskjutsar i hela länet in efter lunch, och i Laholm blev det svårt att få hem alla elever. Kommunen valde att redan på måndagen ställa in undervisningen för tisdagen, då man bedömde att det var troligt att ishalkan skulle återstå.

– Vi kan ju inte garantera att alla nödvändiga skolskjutsar kommer att gå, och det kan bli svårt för både elever och våra medarbetare att ta sig in till skolorna, säger Richard Mortenlind, utbildningschef i Laholm.

Han understryker också att valet att ställa in undervisningen är en säkerhetsfråga.

– Vi har blixthalka på många av våra småvägar i kommunen.

Skola på onsdagen

Strax efter lunch på tisdagen meddelade Laholms kommun att skolskjutsar kör som vanligt under onsdagen och samtliga kommunala förskolor, skolor och fritidshem håller öppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.