Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kampanjen består av en namninsamling och affischer från SSU i Kungsbacka. Här sprider eleven Klara Larsson budskapet på stan. Foto: Anna Palmgren/SVT

Gymnasieelever i Kungsbacka fryser – SSU startar kölduppror

Uppdaterad
Publicerad

Temperaturen på Aranäsgymnasiet är under vad som är tillåtet, menar ungdomsförbundet SSU, som har startat kampanjen ”köldupproret”. Enligt mätningarna från Kungsbacka kommun finns det däremot inga tecken på otillåtet låga temperaturer.

Det socialdemokratiska ungdomsförbundet (SSU) har startat en namninsamling och satt upp affischer runt om i Kungsbacka om kampanjen. De menar att temperaturen på gymnasieskolorna i Kungsbacka varit för låg under flera år och nu hoppas de på förändring, något som Kungsbacka-posten tidigare rapporterat.

Sänkte temperaturen

I höstas sänkte kommunen temperaturen med en grad – från 21 till 20 grader i grundskolor, gymnasieskolor och kommunens administrativa lokaler. Men SSU litar inte på att gymnasieskolorna håller den utlovade temperaturen och har utöver kampanjen nu gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket.

I klippet berättar Klara Larsson, elev på Aranäsgymnasiet och medlem i SSU, om varför de startat kampanjen.

Så här säger elever på Aranäsgymnasiet om sänkt temperatur

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi fryser ganska mycket”, säger Tindra Ohlsson Barnett. Se vad fler elever på Aranäsgymnasiet tycker om temperaturen på skolan i klippet. Foto: Anna Palmgren

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.