Hemmafavorit är Falkenbergsrevyn som vunnit SM sex gånger tidigare. Foto: SVT

Halland arrangerar revy-SM 2018

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart var revy-SM kommer att anordnas 2018. För första gången någonsin kommer den anrika tävlingen att anordnas i flera städer samtidigt, nämligen i Halmstad, Falkenberg och Laholm.

Den första upplagan av revy-SM hölls i Stockholm 1981. Sedan dess har städer runtom i landet fått äran att hålla i arrangemanget. Senaste gången det hölls i Halland var 2002 – då i Halmstad.

Sommaren 2018 tar staden tillbaka tävlingen tillsammans med Laholm och Falkenberg. Det är första gången som flera städer delar på värdskapet.

Stolt revytradition

Halland har en stolt revytradition. Årligen lockas tiotusentals besökare till länets olika revyer. Halland kan även stoltsera med flera vinnare i Revy-SM, bland annat Falkenbergsrevyn som vunnit SM-titeln sex gånger.

Festivalen anordnas som ett samarbete mellan Riksförbundet Lokalrevyer i Sverige (LIS) tillsammans med Hallands bildningsförbund.

Olika tävlingsklasser

Under tävlingen kommer en specialföreställning bestående av Sveriges bästa revynummer att sättas samman. Det kommer även att koras SM-vinnare i ett antal olika tävlingsklasser. Det kommer även att delas ut priser, exempelvis Pavels penna för bästa revyförfattare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.