Visa alla (2)

Här är det varmast i landet

Torsdagen var årets hittills varmaste dag. Och varmast var det på västkusten där temperaturen på eftermiddagen låg på omkring 26 grader.

Sommarvärmen har kommit till Sverige – och det med besked. Torsdagen var årets hittills varmaste dag. Under morgonen var Torup i Halland varmast i landet med en temperatur på 20,3 grader.

Vid lunchtiden var det 25,1 grader varmt i Göteborg, som därmed hade petat ner Halland från tronen. Vid 16-tiden meddelade SVT:s meteorolog Per Stenborg ännu en ny vinnare.

– Just nu ligger Örebro i topp med 26,9 grader. Göteborg har haft 26,1 och i Halland hade Ullared 26,1, säger han.

Rejäl temperatursänkning

För Hallands del kommer värmen hålla i sig under torsdagen och fredagen. Men på lördagen ser regnmolnen ut att göra ett inte så kärt återbesök.

– Inledningsvis ser det ut att bli soligt på lördagen, men senare på dagen kan det eventuellt bli några skurar. Och under natten till söndagen blir det en rejäl temperatursänkning, säger Per Stenborg.

Under natten mellan lördag och söndag kommer temperaturen att sänkas med 10 grader. Så för alla solsugna hallänningar gäller det att passa på att njuta.

Här är det varmast i landet

Visa

Örebro: 26,9 grader

Göteborg: 26,1 grader

Ullared: 26,1 grader

Torup: 25,8 grader

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer