Jennie Nilsson (S), ordförande i näringsutskottet och riksdagsledamot från Halland. Foto: Riksdagen/SVT

Jennie Nilsson (S) utreder socialförsäkringssystemen för företagare

Uppdaterad
Publicerad

Jennie Nilsson (S), ordförande i näringsutskottet och riksdagsledamot från Halland, får regeringens uppdrag att utreda hur villkoren i socialförsäkringssystemen för företagare kan förbättras för att främja ett tryggare företagande.

Utredningen ska stödja framväxten av nya företag och en utveckling där allt fler rör sig mellan anställning och företagande eller är kombinationer. Regeringens vill främja företagandet genom tydligare regler och att kvinnliga och manliga företagare ska kunna verka på likvärdiga och jämställda villkor.

– Det är roligt att få ta ansvar för en utredning som berör viktiga frågor i företagares vardag. När socialförsäkringssystemen tidigare utretts har företagarnas villkor inte alltid fått den uppmärksamhet frågan förtjänar. Därför är det viktigt att denna utredning nu ska fokusera på de frågorna. Jag är också glad att det finns ett särskilt jämställdhetsperspektiv i uppdraget, säger Jennie Nilsson, ordförande för riksdagens näringsutskott i ett pressmeddelande.

Jennie Nilsson ska kartlägga och analysera trygg­hetssystemens inverkan på företagens tillväxtvilja och kvinnors respektive mäns vilja att starta företag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.