Lucky efter olyckan. Tävlingsresan till USA för bowlingproffset Martin ”Lucky” Larsen blev inte som han tänkt sig. När han kom hem var det med gips istället för medalj. Foto: TT/ PRIVAT

Halländska bowlingproffset påkörd inför tävling i USA

Publicerad

Tre tävlingar i amerikanska proffstouren byttes mot sjukhussängen när Martin ”Lucky” Larsen flög 15 meter efter att ha blivit påkörd en dag innan tävlingarna skulle börja.

– Jag hann tänka att det här är illa, säger den tidigare världsettan i bowling.

Martin ”Lucky” Larsen, ursprungligen från Varberg, befann sig på amerikanska östkusten för tre tävlingar i proffsbowlingtouren PBA när han och annan spelare åkte till Virginia beach på en spelledig dag.

– Vi skulle korsa en trefilig väg där bilarna stod still i två av filerna, men i tredje filen kom en bil i full fart som klippte mig rätt ordentligt. Jag landade ungefär 15 meter bort. Jag kände att jag var i luften länge och hann tänka att det här är illa, säger Martin Larsen.

Ambulans var på plats inom fem minuter och därefter har bowlingproffset fått ligga på sjukhus och sedan på sitt hotellrum, i stället för på bowlingarenan.

Vattenflaskor skyddade

Två ben i vänster hand är brutna, liksom ett revben och ett ben i anslutning till ryggraden.

– Det är egentligen helt otroligt att jag inte brutit mer i förhållande till det jag var med om, säger han.

Han tror att förklaringen är ett paket med 24 vattenflaskor som han bar på axeln när han passerade vägen.

– När jag slog emot motorhuven slog jag emot huvudet mot vattenflaskorna istället för direkt mot bilen och det tror jag skyddade mig, säger han.

Siktar på US Open

Martin Larsen kom hem till Sverige på fredagen, men något bowlingspel är inte att tänka på den närmaste tiden.

– Det är för tidigt att säga vilka konsekvenser det här får, men utsikterna ser ändå bra ut. Som tur är var det vänsterarmen som fick smällarna och jag är högerhänt. Men så länge jag är gipsad kan jag i alla fall inte spela, säger han.

Det innebär att han missar World tour-tävlingen på svensk mark, Lucky Larsen Masters i Helsingborg, som alltså är uppkallad efter honom.

– Om läkning och rehab går så bra som det kan så hoppas jag fortfarande på US Open i slutet av oktober, säger Martin ”Lucky” Larsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.