På måndag den 23 augusti tävlar Caroline Arvidsson i årets final av Funkisfestivalen. Foto: SVT/Antonios Antoniadis

Halländska Caroline är en av finalisterna i Funkisfestivalen: ”Viktigt att vara sig själv”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Arvidsson vann Funkisfestivalen i Halmstad tidigare i år och ska nu tävla i riksfinalen den 23 augusti. Hennes låt heter Kaxig, är skriven av Maja Söderström och handlar om hur viktigt det är att vara sig själv.

– Även om man har en funktionsvariation ska man inte vilja vara någon annan, säger Caroline Arvidsson.

Funkisfestivalen är en musiktävling för personer med funktionsnedsättning. Den regionala tävlingen i Halland vanns av Caroline Arvidsson som nu ska försöka fina den stora finalen i Stockholm.

– Självklart skulle jag bli glad om jag vann, men det roligaste är själva resan till Stockholm och att ha vunnit i Halland. Alla vi som kommer till Stockholm har ju egentligen redan vunnit, säger Caroline Arvidsson.

Vinnare i Funkisfestivalen 2021 blev Anna och Silla från Lindköping. Caroline Arvidsson kom på en andra plats, tillsammans med de andra bidragen som inte vann.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.