Hylte/Halmstads-duon Sonja Grahn och Chloe Hoffman är svenska mästare i beachvolleyns U16-klass Foto: Robert Boman

Halländskt guldjubel i beachvolley-SM

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen tog Hylte/Halmstad volley sitt andra SM-guld då det blev seger i flickornas U16-klass.

Hylte/Halmstads-duon Sonja Grahn och Chloe Hoffman kan titulera sig svenska mästare i beachvolleyns U16-klass. Detta efter att ha slagit Milica Babalj och Ellen Junelind, KFUM Jönköping, i två raka set.

Knappt tränat tillsammans

– Jag tror att vi pratar riktigt bra sinsemellan och vi är alltid positiva mot varandra. Även om vi gör ett misstag så spelar det ingen roll och jag tror att det är vad som gör oss till ett bra lag, säger Chloe Hoffman efter segern i ett pressmeddelande.

Den nykomponerade duon hade bara hunnit träna tillsammans ett fåtal gånger innan SM, vilket ändå inte hindrade dem från att nå hela vägen fram till guldet.

Andra halländska guldet

Det halländska guldregnet inleddes dock redan på tisdagen då Ewa Kalinowska och Jax Sebotovski, också de Hylte/Halmstad-spelare, segrade i klassen 35+.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.