Hallandsporträtt – Stjärna på Chinateatern

Uppdaterad
Publicerad

Jessica Heribertsson med rötterna i Varberg har fått sitt stora genombrott inom musikalvärlden. Hon spelar nu huvudrollen i Hairspray på Chinateatern i Stockholm. Hallandsnytt åkte dit och träffade henne.

Jessica Heribertsson stod på scenen för första gången under gymnasiet på PS-musikalen, den årliga musikalen som sätts upp varje på Varbergs teater där ensemblen består av gymnasieungdomar.

Efter den upplevelsen tog Jessica vägen via Balettakademin och föreställningar i Göteborg och satte sen kurs mot Stockholm och rollerna där. Och sen flytten från Varberg till huvudstaden har framgångarna avlöst varandra och nu har hon för första gången fått ta steget fram för en huvudroll. Bakom sig på scenen har hon bland annat Rolf Lassgård, Helena Bergström och Morgan Alling.

Reporter: Frida Björk

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.