Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Då kommer tågen rulla som vanligt igen. Se Peter Gyllander, kommunikationsstrateg på Hallandstrafiken, svarar på tre frågor om tågstrulet efter urspårningen i norra Halland. (Intervjun gjordes under torsdagseftermiddagen) Foto: Marcus Alakangas/SVT

Hallandstrafiken om tågstrulet: ”Det finns en prognos inför helgen”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsförmiddagen blev många resenärer strandsatta i Varberg. Tågstrulet orsakar flera förseningar.

– Har man möjlighet att jobba hemifrån så gör det, det kommer inte finnas många tåg att tillgå, säger Peter Gyllander på Hallandstrafiken.

Tidigt under torsdagsmorgonen spårade ett arbetsfordon ur mellan Kungsbacka och Varberg. Många resenärer fick vänta i flera timmar på ersättningsbussar.

Uppdatering fredag:  Prognosen för normal trafik, det vill säga att tåg kan köra på båda spåren, är satt till söndag morgon. Ingen ersättningstrafik är planerad under fredagen med undantag för de Västtåg som kör mellan Varberg och Göteborg. Viss påverkan kan ske fram till mitten av nästa vecka, enligt Hallandstrafiken.

I klippet ovan får du höra hur urspårningen påverkar tågtrafiken mellan Halmstad och Göteborg – observera att intervjun gjordes under torsdagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Problemen på Öresundstågen

Mer i ämnet