Foto: Hallandstrafiken

Hallandstrafikens bussar får ny design

Publicerad

I snart tio år har de till utsidan gråa hallandstrafiksbussarna rullat på länets gator. I juni 2020 är den tiden förbi. Samtliga bussar ska antingen bytas ut eller fräschas upp. Bland annat med en helt ny design.

Just nu pågår upphandlingarna om vilket bolag som kommer att förse Hallandstrafiken med bussar det nästkommande tio åren. Oavsett vilka som vinner upphandlingen kommer förändring att synas.

– Vi har valt ett motiv som ska spegla den Halland. Bussarna kommer vara blå i grundfärgen och sedan vara pixlad på sidorna i sandfärgade toner som ska spegla den halländska guldkusten, det kommer också att finnas lite guld på dem, säger Yasmine Möllerström Henstam, Kommunikations- och Marknadschef på Hallandstrafiken.

Ska finnas wifi och eluttag

Det är inte bara designen på bussarna som kommer att vara ny. Alla bussar ska dessutom ha tillgång till fritt wifi och vid varje säte kommer det finnas möjlighet att ladda sina elktronikprylar.

– Det är ett sätt att möta behoven och få in fler arbets- och studiependlare. Jag tror att folk som väljer att pendla kanske vill starta sin dag redan på morgonen med att gå in på sin dator, öppna mailen och så vidare.

De bolag som vinner upphandlingen och får förse Hallandstrafiken med bussar de närmaste 10 åren kommer ska få besked i mitten av maj. Sedan dröjer det till juni 2020 innan vi ser de moderniserad bussarna på gatorna.

– Det är värt att prova att åka kollektivt. Jag lovar att detta kommer kännas alldeles oerhört bra, avslutar Yasmine Möllerström Henstam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.