Hallänningar positiva till sommartid året om

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen är positiv till att helt övergå till sommartid och slopa omställningen mellan sommar- och vintertid. Vi gav oss ut på stan för att se vad hallänningarna tycker om idén.

Debatten om att slopa vinter- eller sommartiden har pågått under många år i flera länder. Nu senast aktualiserade den då Finland valde att lyfta frågan i EU. Efter det har Sveriges infrastrukturminister Thomas Eneroth (S) sagt att han inte skulle ha något emot att genomföra förändringen om det fanns ett stort stöd för det. I Sverige har diskussionen handlat om att i sådana fall helt gå över till sommartid. Ett argument för att slopa sommar- och vintertiden är den stress som många kan uppleva grund av tidsomställningen. När vi gav oss ut på stan verkade de flesta hallänningarna positiva till förslaget.

– Det hade varit bra och hade underlättat så man inte skulle bli så förvirrad när det väl byts. Under sommartiden är det lite ljusare ute så jag röstar på sommartid, säger Petronella Sjösten.

Men det finns också dem som tycker att omställningen är något bra.

– Jag tycker att vi ska ha sommartid- och vintertid. Jag vill inte gå miste om den där extra timmen på sommaren, säger Linnea Bjering.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer