Hallänningarna äter mer grönkål än någonsin

Uppdaterad
Publicerad

Grönkål är en riktig jultradition för många. Och nästan all grönkål som vi äter odlas av Bertil Ericsson i Harplinge. I år har han skördat mer än 50 ton.

Den kalla och regniga sommaren i år och förra året har inte gynnat grönkålen. Men Bertil Ericsson har varje år kunnat odla mer och mer kål. I år har han skördat hela 50 ton. Och sålt det också.

– Jag försöker ta höjd i min odling så jag har större yta än vad jag skulle behöva. Genom det når min produktion upp i förväntad skörd.

För dem som tycker att grönkål smakar rävgift och inte alls förknippar det gröna moset med jultradition har Bertil bara ett råd att ge.

– Ring mig så ska jag lära er! Rätt tillagat så är det gott.

Reporter: Frida Björk

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.