Halmstadsartisterna och förre Hooters-sångaren Eric Bazilian som skrivit låten spelar in årets låt för Halmstad Aid. Foto: SVT

Halmstads Band Aid siktar på nytt rekord

Publicerad

I fjol fick de ihop 18 000 kronor. I år är siktet inställt på rekord igen när Halmstads musikliv samlas för att sjunga ihop pengar till Musikhjälpen som startar i morgon.

Redan för fyra år sedan samlade musikerna Christof Jeppson och Micke Ek första gången ihop musikerkollegor i Halmstad för att spela in en låt och video till Musikhjälpen.

Sedan har det bara växt både i produktion och insamlade pengar. För varje lyssning på Youtube skänker lokala företag nu en krona till insamlingen. I fjol blev det 18 000 kronor.

– I år känns det väldigt bra, temat för musikhjälpen är att krisdrabbade barn ska få gå i skola, säger Micke Ek.

– Så fort det gäller barn då vaknar folk på ett annat sätt, säger Christof Jeppsson.

Bättre för varje år

Mats ”MP” Persson från Gyllene Tider, melodifestivalaktuella Mariette Hansson och Mando Diao-basisten och Carl-Johan Fogelklou är några av artisterna som bidrar till årets inspelning.

Och alla, både kända och mindre kända artister, har koppling till Halmstad. Med ett undantag. Nämligen han som spelar gitarrsolot i låten.

One of us, som låten heter, var en megahit med artisten Joan Osbourne, men är skriven av den förre Hooters-sångaren Eric Bazilian. Och han var en av många som gillade Halmstadmusikernas musikhjälplåt på sociala medier förra året.

– När vi märkte att han uppskattade det vi gjorde tog vi mod till oss och frågade om han ville vara med, säger Micke Ek.

– Han svarade direkt, på under en minut, att det var en ära för honom och att han självklart ställer upp, säger Christof Jeppsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer