Pelle Nilsson, ordförande i Halmstad BK, välkomnar kommunens förslag. Foto: HBK/TT

Halmstad BK om förslaget att sälja Kombihallen: ”Oerhört glädjande”

Publicerad

På grund av en ansträngd ekonomisk situation för Halmstad BK har den politiska ledningen i kommunen lagt fram ett förslag om att köpa Kombihallen av klubben för 24 miljoner kronor. Det är något som HBK välkomnar.

Utan inkomsten från försäljningen kan klubben få det svårt att ordna elitlicens nästa år.

– Det är inte riktigt klart, men om det går i lås är det oerhört glädjande för oss på HBK. Vår ekonomiska situation blir behagligare än för närvarande, säger Pelle Nilsson, ordförande i Halmstad BK.

Kombihallen driv och ägs i dag av en ekonomisk förening där HBK äger två tredjedelar och IFK Halmstad en tredjedel.

Är det en kommuns ansvar att rädda en idrottsklubb?

– Alltså, det beror på hur frågan ställs. Vi har ställt frågan till kommunen om de är intresserade av att köpa hallen och anledningen är att det är en hall som används till mer än bara fotboll, säger Pelle Nilsson.

Halmstad BK behöver lösa sina problem

Politikernas tålamod med HBK verkar däremot snart ha nått sin gräns.

– Om de inte löser sina problem till nästa år kommer vi inte gå in med mer lån och bidrag, sade Jonas Bergman (M), tidigare under dagen till SVT Nyheter Halland.

En eventuellt inkomst från hallen kommer åtminstone ge HBK andrum.

Hur ser du på att politikerna har gått ut och sagt att de inte går in med mer lån och bidrag om ni inte löser era problem?

– Det är fullt förståeligt. Vi har ett ansvar att se till att ha balans i ekonomin. Jag har kommit in som ny sedan i mars och min absoluta uppfattning är att se till att vi har en budget inför 2020 som är i balans med den kostnadsnivå som vi har, säger Pelle Nilsson.

Hur ska ni komma till rätta med ekonomin på lång sikt?

– Vi måste se till att titta över hela verksamheten i HBK. Titta på alla avtal, se över verksamheten och göra besparingar där det är möjligt utan att det påverkar för mycket. Jag tror och har en förhoppning om att vi ska lyckas göra detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.