Jenny Axelsson ordf samhällsbyggnadsutskottet svarar på frågor om de 7000 nya grundskoleplatserna i kommunen. Foto: SVT/TT

Halmstad växer kraftigt – 7 000 nya grundskoleplatser krävs

Uppdaterad
Publicerad

Behovet av nya grundskolor i Halmstad kommer utökas de närmaste tio åren. I den lokala försörjningsplanen för 2020–2029 planeras därför ungefär 7 000 nya permanenta grundskoleplatser. Det har samhällsbyggnadsutskottet klubbat igenom.

Anledningen till beslutet är för att befolkningen ökar och fler skolor behövs i detaljplanen. Det sammanlagda investeringsbehovet för de nya platserna uppgår till cirka fem miljarder kronor. Man tidiglägger även nybyggnationen av idrottshallen i Simlångsdalen.

– Steg för steg så följer vi detta och sätter det i verket där det behövs som bäst, säger Jenny Axelsson (C), ordförande, kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott.

Se Jenny Axelsson i klippet ovan berätta mer om beslutet och hur det ska förverkligas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.