Ashif Chowdary på Folkspels stora Eldsjälsgala. Foto: Folfest.

Halmstadbo blev en av Årets Eldsjälar

Publicerad

Ashif Chowdary kom till Sverige som flykting. I dag driver han en mängd karateprojekt runtom i Halmstad där han hjälper utsatta ungdomar att få en meningsfull fritid. Engagemanget gjorde honom till vinnare av den öppna klassen i Årets Eldsjäl.

– Vi räknade inte med detta men det kommer bli hur bra som helst, säger Ashif Chowdary till SVT Nyheter Halland.

Han kom till Sverige på 1970-talet tillsammans med sin familj från Uganda, då diktatorn Idi Amin styrde landet med järnhand.

Ashif bosatte sig i Halmstad där han ägnat mycket av sin fritid åt att hjälpa såväl nyanlända som svenska ungdomar som har det tufft i vardagen. Han har genom sitt engagemang i olika karateklubbar dragit i gång en rad aktiviteter och projekt för att ge ungdomarna en bättre fritid.

Det hårda arbetet har minst sagt lönat sig. Under torsdagen fick Ashif  ta emot priset som en av årets eldsjälar under Folkspels stora Eldsjälsgala på Berns i Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer