Halmstadbo har gjort VM-låt med fotbollslandslagets barn

Uppdaterad
Publicerad

Halmstadbon Joakim Larsson och artisten Pidde P har gjort den inofficiella VM-låten ”Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva”. Med och sjunger i låten är herrlandslagets barn.

– Det var när vi slog ut Italien och gick vidare till VM som vi kände att vi behöver peppa landslaget lite extra. Finns det något bättre än att landslagets egna barn skickar hälsningar till sina pappor. Vi ville ha lite extra som får landslaget att tagga till, därför ville vi ha med deras barn, säger Joakim Larsson, låtskrivare och producent. 

Halmstadbon Joakim Larsson har skrivit och producerat låten. Foto: Joakim Larsson

Vad handlar låten om?

– Den handlar om att få fram bra energi, glädje och att det ska bli en kanon fotbollssommar.

Barn till pappor i landslaget hörs i låten

Rösterna som hörs i låten är barn till John Guidetti, Marcus Berg, Andreas Granqvist, Kristoffer Nordfeldt, Sebastian Larsson, Mikael Lustig, Robin Olsen Gustav Svensson, Jimmy Durmaz, Ola Toivonen och Jakob Johansson.

Foto: ur musikvideon ”Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva”

Vad har reaktionerna hittills varit på låten?

– Det jag har sett har varit väldigt positivt, fina kommentarer. Det känns jättekul. Man vill ju att låten ska nå landslaget och svenska folket. Vad jag vet är landslaget nöjda, de såg berörda ut när låten spelades för dem, säger Joakim Larsson.

Hur spelad tror du låten kommer att bli under VM?

– Jag hoppas att den kommer att bli spelad så mycket som möjligt.

Finns det någon koppling till den officiella VM-låten som Halmstads stora musikstjärnor Gyllene Tider och Linnea Henriksson har gjort?

– Nej det gör det väl inte, mer än att jag är från Halmstad. Vi har samma mål som Gyllene Tider och Linnea Henriksson. Det enda vi vill är att pusha laget. Låten kan göra skillnad på att vi tar oss vidare från gruppen hela vägen till final. Man vill att det ska bli en 94-hajp, säger Joakim Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.