En man i Halmstad vägrar flytta trots att hyresvärden sagt upp honom. Lägenhetshuset på bilden har inget med texten att göra. Foto: TT/Terje Pedersen

Halmstadbo sägs upp från lägenhet – vägrar flytta

Publicerad

Värden menar att hyresgästen har bott i en villa en bit bort och inte i den aktuella lägenheten. Mannen själv menar att han visst bott i lägenheten och vägrar därför att flytta.

Enligt hyresvärden har mannen låtit sin dotter med familj bo i lägenheten medan han själv bott i villan. Villan äger han tillsammans med sin sambo och det är även där han är skriven.

Det skriver Hem & Hyra som tagit del av handlingar som skickats till hyresnämnden i Göteborg.

Varning om olovlig uthyrning

Mannen har tidigare fått en formell varning om olovlig uthyrning i andra hand men trots det har ingen förändring skett. Hyresvärden, det kommunala bostadsbolaget HFAB, sade därför upp mannen i maj.

– Det går alldeles utmärkt att hyra ut i andra hand om man följer de regler som finns. Med tanke på att vi och många andra hyresvärdar vet att många hyr ut olovligt jobbar vi aktivt för att stoppa det, säger Ulf Nilsson, affärsutvecklings- och kommunikationschef på HFAB.

Mannen å sin sida vägrar att flytta. Han hävdar att han visst bor i lägenheten och inte i villan. Detta på grund av en ansträngd situation med sin sambo. Han medger att hans dotter med familj har visserligen också bott i lägenheten men att det endast är temporärt till dess att de hittar ett eget boende.

Ärendet ska tas upp i hyresnämnden den 15 januari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer