• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Arkivbild. Foto: TT

Halt på vägarna i Halland – flera olyckor under morgonen

Uppdaterad
Publicerad

Det är halt på vägarna i Halland. Räddningstjänsten har larmats ett flertal gånger under måndagsmorgonen om trafikolyckor.

Det rör sig om bilar som voltat och slirat av vägarna. Det är främst Halmstad, Laholm och Falkenberg med omnejd som är drabbade. Räddningstjänsten har varit ute på flera larm, bland annat på gamla E6 mot Falkenberg.

– Det är väldigt halt, främst i Halmstad och Falkenberg, säger Conny Eriksson inre befäl i Halmstad.

Flera till sjukhus

Enligt räddningstjänsten ska ingen av olyckorna vara allvarliga men tre personer ska ha förts till sjukhus med ambulans med lindriga skador.

– Det var nog ganska överraskande, man ska vara försiktig, säger Conny Eriksson inre befäl i Halmstad.

Enligt trafikverket klassas det som normalt vinterväglag.

– Vi har tre bilar ute som halkbekämpar, säger Thomas Johansson, presskommunikatör på Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.