Se Mikael Beck berätta mer om hur han ser på regementets framtid, och hur han hamna där, i klippet ovan. Foto: Marcus Alakangas/SVT

Han är ny regementschef på LV6 i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Efter nästan fem år lämnar överste Anders Svensson posten som chef för Halmstads garnison och Luftvärnsregementet, LV6. Under en ceremoni på fredagen tog Mikael Beck över befälet.

– Vi kommer se en garnison och ett regemente som växer, säger han.

Arméchefen Karl Engelbrektson var på plats för att utnämna Mikael Beck till överste och överlämna Luftvärnsregementets standar till honom.

– Luftvärnet är oerhört viktigt för svenskt försvar och Mikael Beck är en väldig välmeriterad chef, säger han.

Många utmaningar

Mikael Beck ser många utmaningar i den nya uppgiften. Framöver ska Försvarsmakten öka sin verksamhet, ta emot fler värnpliktiga och ombeväpna luftvärnet.

– Sammantaget blir det en jätteutmaning. Men det är en fantastisk dag och man är stolt över att stå framför förbandet och ta befälet över det, säger Mikael Beck.

Se honom berätta mer om hur han ser på regementets framtid, och hur han hamnat där, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.