Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man får vara flexibel” – hör hantverkskollegorna berätta om renoveringen och hur mycket allt har kostat. Foto: Casper Sewerin/SVT

Hantverkare renoverar helt hus i Åsa – med återbrukat material

Publicerad

Renovera ett helt hus med återbruksprodukter för att hålla nere kostnaden och vara skonsam mot miljön. Det testar hantverkskollegorna Klas Gille och Mattis Watson.

– Det är en rolig utmaning att man inte vet vad man får, säger Klas Gille.

Renoveringen är ett pilotprojekt i Åsa, Kungsbacka kommun, för att ta reda på om det är görbart att renovera med enbart återbruk.

– Vi får ofta frågan av kunder om det går att använda återbruk och då är det för att hålla nere kostnaden men samtidigt inte göra avkall på slutprodukten, säger Klas Gille.

I detta fallet så rör det sig om ett hus från 1946 som ska bli två hyresrätter och har tidigare uppmärksammats i Kungsbacka-Posten.

Hur de gör, vilka hinder de stöter på och hur mycket det hittills har kostat får du reda på i klippet ovan.

Tre tips: Så renoverar du med återbruksprodukter:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur ska man tänka med budget, hur stort ska man börja och hur hittar man billiga produkter? I klippet ovan listar hantverkarna Klas och Mattis sina tre bästa tips. Foto: Casper Sewerin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.