Rickard Söderberg/Per Gessle Foto: TT

Här är hallänningarna som sommarpratar i P1

Uppdaterad
Publicerad

Två halländska musiker finns med på listan när Sveriges radio presenterar årets sommarvärdar i P1.

Den ene av dem kan ni höra redan på midsommardagen, som årets allra första sommarpratare i Sommar i P1.

Det är operatenoren Rickard Söderberg, med rötterna i Halmstad, och som under våren var programledare för SVT-serien Gatans kör.

Söderberg har också gjort sig känd under sitt alias Gaytenor och gjort sig till en flitig debattör inom bland annat hbtq-frågor.

Enstöring i pojkrummet

En vecka senare, den 1 juli, är det Halmstadmusikern Per Gessle som sitter bakom mikrofonen i sommarprogrammet.

Den forne Gyllene Tider- och Roxette-medlemmen är i år aktuell med två skivor och en sommarturné.

– Mitt sommarprat kommer att handla om musik, om hur den kan ta sig över alla gränser och ta en enstöring från ett pojkrum i Halmstad till platser han bara kunde drömma om. Det blir lite prat om magiska gitarrljud, popmelodier, en del Roxetteäventyr, lite Gyllene Tider och annat som jag faktiskt inte pratar om så ofta annars, säger Per Gessle till Sveriges radio.

Tränarlegendar

Den 9 augusti pratar den engelska fotbollstränaren Roy Hodgson, som startade sin 40-åriga professionella tränarbana i Halmstad BK 1976, där han tog laget till SM-guld.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.