Foto: Polisen Halland

Här är polisens hemliga vapen

Uppdaterad
Publicerad

De tio veckor gamla schäfervalparna Skott och Seger är Hallandspolisens nyaste (och gulligaste) tillskott. Polisen beskriver dem som fulla av bus, nyfikenhet och framåtanda.

Nu kan allmänheten ta del av rykande färska bilder av söta hundvalpar via polisen i Hallands sociala medier. Inlägget har redan delats över 60 gånger.

Schäfervalparna är fortfarande alldeles för unga för arbetslivet, men målet är att de i framtiden ska bli polishundar. Deras ägare, hundförarna Jens och Andrea, har sedan tidigare fostrat de framgångsrika polishundarna Chrijer Crux och Cruyffi.

”Busfrön”

Hundgruppen i Halland beskriver vägen från valp till polishund som lång och full av tester, uppkörningar och prov. Först när de är 18 månader gamla kan de få göra sina prov för att började arbeta i tjänst.

Skott och Seger beskrivs som riktiga busfrön, och polisen avslutar sitt inlägg med orden: ”Deras husse och matte får inte en lugn stund, precis som livet som valp ska vara med andra ord!”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.