Familjen Andersson från Falkenberg var på tisdagen på väg för att campa när deras bil som bara är några år gammal plötsligt började brinna på E6 strax söder om Hallandsåsen. Foto: PrivatVisa alla (9)
Visa alla (9)

Här brinner barnfamiljens bil upp på E6

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Andersson från Falkenberg var på tisdagen på väg för att campa när deras bil som bara är några år gammal plötsligt började brinna på E6 strax söder om Hallandsåsen.

– Farthållaren slutade fungera på bilen. Jag försökte gasa, men det hände inget. Det står ”ingen drivkraft” eller något liknande. Jag började kolla i backspegeln och då ser jag att det ryker bak från bilen. Jag försökte ta mig in till vägrenen och max två minuter senare är vi ute ur bilen. Sedan började motorn att brinna. Allting gick ganska fort, säger Daniel Andersson.

Hur tog ni er ut?

– Min fru och barnen kunde ta sig ut genom dörrarna. Jag fick slänga mig över passagerarsätet för att ta mig ut. Jag kunde inte öppna min dörr eftersom bilar körde i 110 km/h.

Hann du tänka något när bilen började brinna?

– Hur man skulle släcka. Det vara bara att ta sig ut och rädda vad man kunde och ringa SOS så fort som möjligt. Något annat hann man knappt tänka. Vi tömde allting vi kunde och vi fick ut nästa alla saker ur bilen. Brandkåren, polisen och ambulans kom till platsen, men ambulansen behövde inte agera, säger Daniel.

Fick hjälp av trafikanter

Lastbilschaufförer stannade och hjälpte till för att släcka så att elden inte skulle sprida sig till skogen där bilen stod.

Bilen började plötsligt brinna på E6 strax söder om Hallandsåsen. Foto: Privat

– Vi var oroliga att branden skulle ta sig i skogen. Vi fick oerhört mycket hjälp av lastbilschaufförer. Hade vi inte fått hjälp att släcka intill kanten, så hade det börjat brinna i skogen. Sedan var det ett gäng andra trafikanter som gav oss vatten och barnen fick godis för att hålla humöret uppe. Trots det som hände var stämningen rätt god, säger Daniel.

Vet ni vad som kan ha orsakat att bilen började brinna?

– Det vet vi ännu inte. Det pågår en utredning hos försäkringbolaget för att se vad som orsakat branden.

Hur mår ni i dag?

– Det är okej i dag, vi har inga skador. Det är materiella ting som gått förlorat.

Bilen blev helt utbränd. Foto: Privat

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer