Henric Kruusval, programledare på Landet Runt, har nyss lastat bilsläpet med motorsågskonstnären Bengt Berghs senaste verk. Foto: SVT

Här hämtar Kruusval upp sin träskalle i Hishult

Publicerad

På kort tid har motorsågskonstnären Bengt Bergh i Hishult utanför Laholm fått stor uppmärksamhet. Detta eftersom han snidat till en träskulptur av stadsepidemiologen Anders Tegnell. När SVT Nyheter Halland träffade honom för någon vecka sedan lovade han att tillverka en ny skulptur av Landet Runt-programledaren Henrik Kruusval. I veckan blev den klar och hämtades den upp.

Bengt Berghs staket i Hishult har blivit en populär en sevärdhet de senaste dagarna. För att tydliggöra att det är fritt fram att ta bilder på hans olika verk har han satt upp kameraskyltar.

– Mellan fem och sex bilar stannar varje dag. Många är artiga och frågar om de får fotografera. Det har hänt att någon vill köpa ansikten, men jag har konsekvent sagt nej, säger Bengt Bergh.

”Kul att skapa”

Vid staketet står nu tretton träskulpturer. Nykomlingen är av stadsminister Stefan Löfvén (S).

– Det är kul att skapa. Fler och fler kallar mig konstnär, säger Bengt Bergh.

Henrik Kruusval tycker verket av honom själv är enastående. Det är särskilt en detalj han fastnat för.

– Inte minst håret är jag väldigt nöjd med, säger han.

En längre version av mötet mellan Kruusval och Bergh går att se i Landet Runt på söndag klockan 18.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.