Mio Varela Castro tycker om datorspel och har spelat en hel del under sina unga år. I klippet får du höra vad han tyckte om det nya e-sportlabbet på högskolan i Halmstad. Foto: Anton Johansson/SVT

Här invigs e-sportlabbet på Högskolan i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Nu invigs det nya e-sportlabbet på Högskolan i Halmstad. Lokalen innehåller datorer och konsolspel och är främst till för att rörelsehindrade barn och ungdomar ska kunna ägna sig åt e-sport i en trygg miljö.

RBU Halland som har tagit initiativ till labbet gläds åt att e-sportlabbet äntligen invigdes under lördagen. Projektet har till stor del finansierats av bidrag från näringslivet och lokalerna har Högskolan i Halmstad bidragit med som också ska använda labbet till forskning om e-spelande och hälsa.

– Det känns jätteroligt att vi äntligen har kunnat öppna, säger Maria Norrman, ordförande för RBU Halland, föreningen för rörelsehindrade barn och ungdomar.

E-spelande förknippas ofta med stillasittande i flera timmar, ett påstående som enligt Maria Norrman är en myt.

– I e-sportlabbet har vi bland annat ett VR-spel som ofta är väldigt aktivt och det finns flera träningsspel, säger hon.

I klippet får du se det nya e-sportlabbet på Högskolan och höra vad invigningsbesökarna hade att säga om det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.