Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Megagott”, säger Ines Strindenholm, 5, om morötterna barnen odlat på förskolan i Hylte kommun. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Här lär sig förskolebarn i Hylte att odla och kompostera

Uppdaterad
Publicerad

Trädgårdsredskap, pallkragar, regntunnor och vattenkompost finns nu på samtliga elva förskolor i Hylte kommun. Tanken är att barnen ska få likvärdig kunskap i hållbarhetsarbete.

– Det vi komposterar är jorden vi använder nästa år, säger Anett Angel, rektor för några av förskolorna i Hylte kommun.

Hushållsarbetet som att vattna, plantera, kompostera står på schemat och pågår för fullt i förskolornas trädgårdar i Hylte.

Rektorerna i kommunen har nämligen, tillsammans med barn- och ungdomsförvaltningen, kommit överens om att det ska vara en del av likvärdigt miljö- och hållbarhetsarbete i förskolan.

SVT Nyheter Hallands sommarturné

– Det är ett uppdrag från politiken och det står i läroplanen. Vi har också sökt pengar från en klimatfond, säger Anett Angel.

I trädgårdarna finns nu också rabarber och buskar med vinbär och blåbär. Även källsortering ska hinnas med under förskoletiden.

Starta klippet för att se förskolebarn berätta om arbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Nyheter Hallands sommarturné

Mer i ämnet