Här skjuts fyrverkerier mitt i bostadsområde i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

I Halmstad fångade boende på film när personer avfyrar fyrverkerier mitt bland bostadshusen, och i Falkenberg började två bilar brinna efter att ha träffats av raketer.

– Att avfyra fyrverkerier okontrollerat så här är inte okej, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Polisen har fått flera samtal om fyrverkerier under de senaste nätterna, bland annat från Halmstad, Falkenberg och Kungsbacka.

– Det är speciellt koncentrerat till nyår och jullovet. Det är ofta ungdomar som skjuter, som inte ens ska ha raketer, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

På Sloalyckan i Falkenberg började två bilar att brinna under natten till nyårsafton. Bilarna har inte blivit utbrända, men har skador.

– Man har hittat rester av raketer på platsen.

Oroliga för husdjuren

Polisen vittnar om att inringarna ofta är oroliga, bland annat för sina husdjur.

– Vi kan tyvärr inte åka på alla larm. Men att avfyra okontrollerat så här i ett bostadsområde är inte okej, då måste vi göra något åt det, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.