• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Närmast chockad av bemötandet” – starta klippet för att se bilder från boendet där Magnus svärmor dog och hör hans kritik mot kommunen efter dödsolyckan Foto: Privat/Casper Sewerin/SVT

Hård kritik från anhöriga efter dödsolyckan på äldreboende i Kungsbacka: ”Otroligt oprofessionellt”

Uppdaterad
Publicerad

Avsaknad av information och stöd till både personal och anhöriga, det vittnar Magnus Fahlén om efter att hans svärmor dog efter att ha fått ett fönster över sig på ett äldreboende i Kungsbacka.

Magnus Fahléns svärmor omkom fredagen den 20 oktober efter att ha fått ett instörtande fönster över sig på ett äldreboende i Kungsbacka. Nu vittnar han om avsaknad av stöd och krishantering från ansvariga på kommunen vid olyckan.

– Ansvarig chef hade gått för dagen och sa att hon skulle ringa mig efter helgen, berättar Magnus Fahlén som är chockad och upprörd över bemötandet.

Anmält till IVO

Magnus polisanmälde själv olyckan och har även anmält ansvarig chef på boendet till IVO, Inspektionen för vård och omsorg.

Boendets enhetschef vill inte ställa upp på intervju, men verksamhetschefen för vård- och omsorgsboende i kommunen säger att man behöver titta över vad man kunde gjort bättre.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi behöver prata med all vår personal om vikten av att ringa för att kunna sätta igång något större”, säger verksamhetschef Helene Ljungqvist. Foto: Casper Sewerin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.