Janne Jönsson, tränare i HBK. Foto: TT/Arkiv

HBK petar tränaren Janne Jönsson

Uppdaterad
Publicerad

HBK:s tränare Janne Jönsson petas som chefstränare till förmån för den assisterande tränaren Igor Krulj.

Janne Jönsson kommer dock att vara kvar i klubben och får nu istället något som liknar en managerroll, skriver Hallandsposten.

– Det är en ledsam ordförande och en ledsam styrelse som tvingas ta detta beslut. Men även om vi har spelat bra på sistone så har det inte genererat några poäng och då är det vår plikt att agera, säger HBK-ordföranden Tony Karlsson till tidningen.

Bara en seger

Halmstads BK har bara tagit en seger på de inledande tolv omgångarna i årets allsvenska serie. Laget ligger därför näst sist, på nedflyttningsplats, i tabellen.

LÄS MER: HBK förlänger lån av talang

– Vi ser detta som ett sätt att maximera våra chanser att klara oss kvar i Allsvenskan och har internt funnit en modell som ledare och spelare helt sluter upp bakom och som vi tror stärker oss, säger Tony Karlsson i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Ung tränare

Managerrollen innebär att Janne Jönsson nu ska fokusera på att arbeta med HBK:s akademi och seniorverksamhet.

Igor Krulj som tar över som huvudtränare är med sina 28 år därmed den yngste chefstränaren i Allsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.