Foto: TT/SVT

HBK:s klubbchef om matchavbrottet

Uppdaterad
Publicerad

Efter onsdagens avbrutna match mellan Halmstads BK och Kalmar hyllar nu klubbchefen personalens agerande.

– Allt sköttes enligt våra instruktioner, säger Susanne Nilsson.

Det var strax efter klockan halv nio på onsdagskvällen, mitt under pågående HBK-anfall , som brandlarmet gick på Örjans vall. Orsaken var en kraftig rökutveckling i köket och matchen mellan Halmstads BK och Kalmar FF fick avbrytas – och arenan utrymmas.

HBK:s klubbchef Susanne Nilsson befann sig själv på läktaren när brandlarmet började tjuta och hon har aldrig varit med om något liknande.

– Enligt min vetskap har det aldrig tidigare hänt under HBK:s verksamhet, säger hon till SVT Nyheter Halland.

Oklart var som utlöste larmet

Under torsdagen har det cirkulerat många uppgifter om vad det var som fick brandlarmet att tjuta. Enligt Hallandsposten ska det ha rört sig om en bränd sås, men det är inga uppgifter klubbchefen Susanne Nilsson kan bekräfta under torsdagskvällen. Däremot är hon nöjd över hur utrymningen genomfördes.

– När brandlarmet gick så sköttes allt enligt de instruktioner vi har. Publikvärdarna och räddningstjänsten jobbade helt rätt. Jag är glad för deras agerande, säger Susanne Nilsson.

Nu ska HBK:s ledning tillsammans med Halmstads kommun följa upp händelsen.

– Vi ska sätta oss ner och titta på hur vi kan göra det ännu bättre. Med det sagt, så tycker jag verkligen att det sköttes bra, säger Susanne Nilsson.

LÄS MER: Brandlarm på Örjans vall – matchen fick avbrytas

Ska en match på allsvensk nivå verkligen tvingas avbrytas på grund av ett brandlarm i  ett kök?

– Vi har avbrutna matcher i andra situationer, och när ett brandlarm går så måste vi ta det på största allvar. Enligt de rutiner vi har så är jag stolt över agerandet. Matchen kunde snabbt återupptas, säger Susanne Nilsson, klubbchef i HBK.

De som löst biljett men tvingades/valde att gå hem, blir det någon fråga om ersättning där?

– Som jag ser det var det ett fritt val att gå hem. Matchen kom igång igen efter bara åtta minuter så en eventuell ersättning är inget vi har diskuterat, avslutar hon.

Matchen slutade med delad poäng för Halmstad och Kalmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.