Foto: TT/SVT

Hemlighetsmakeri kring utköpt skolchef

Uppdaterad
Publicerad

I snart två veckor har kommunledningen hållit orsakerna hemliga. Lärarnas fackförbund är några av dem som nu vill veta varför Falkenberg lägger 2,7 miljoner kronor på att bli av med sin skolchef.

Det var den 1 september som Falkenbergs kommunledningn gick ut med att skolchefen Jörgen Frostlund köps ut för 30 månadslöner – 2,7 miljoner kronor.

– Vi är överens om att gå skilda vägar, sa kommunstyrelsens ordförande Marie-Louise Wernersson då i ett uttalande på kommunens hemsida.

Några närmare detaljer om orsakerna har kommunledningen inte gått ut med.

På Hallands nyheters insändarsidor har sedan dess bland annat lärare ställt sig frågande till beslutet. Och på måndagen ställde lärarfacken – Lärarnas riksförbund och Lärarförbundet – också frågan till kommunledningen i ett särskilt möte om situattionen, skriver Hallands nyheter.

– Men vi fick inget svar utan man hänvisade återigen till att detta är ett personliga avtal med tysthetslöfte. Vi hade heller kanske inte förväntat oss något svar, utan fokus låg sedan mer på frågan vad som händer nu, med tanke på den oro och osäkerhet som finns, säger Lärarförbundets vice ordförande i Falkenberg, Fredric Hillertz, till tidningen.

Enligt tidningen är det en väldigt liten krets som informerats om varför kommunen lägger 2,7 miljoner kronor på att bli av med skolchefen. Flera politiker i ledande positioner är lika ovetande som resten av kommunens invånare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer