Eva Nordell och Mattias Mattias LeJeune har drabbats hårt av den trasiga hissen. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Hissen trasig i tio dagar – rullstolsburen kan inte ta sig ut ur huset

Uppdaterad
Publicerad

I tio dagar har hyresgäster i ett hus på Andersberg i Halmstad varit utan hiss. Flera personer, äldre, funktionshindrade och sjuka, har inte kunnat ta sig in och ut från sina hem. Nu riktar hyresgästerna skarp kritik mot Halmstads fastighets AB.

Det var för tio dagar sedan som hissen i sexvåningshuset slutade fungera. Sedan dess har många av hyresgästerna inte kunnat ta sig upp och ner för trapporna. Mattias LeJeune är rullstolburen och bodde de första dagarna efter att hissen gått sönder hos sin mamma, men tvingades sedan hasa sig upp till tredje våningen för att kunna ta sig hem.

Saknar information

Eva Nordell är sjuk i cancer och går med rullator. Efter en av sina behandlingar satt hon 45 minuter och väntade i trapphuset för att kunna få hjälp att ta sig till sin lägenhet.

– Det värsta är inte att hissen är trasig, det kan man ju förstå på ett sätt. Det är HFAB:s avsaknad på information som gör mig väldigt arg, säger Eva i intervjun med SVT.

Hissen har lagats

Efter att SVT Nyheter Halland intervjuat hyresgäster och HFAB påbörjades reparation. Vid 15-tiden på torsdagen meddelade HFAB att hissen åter fungerar – efter tio dagar.

Se klippet där rullstolsburna Mattias LeJeune och cancersjuka Eva Nordell med rullator berättar om den ohållbara situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.