Annika Sörenstam och Henrik Stenson är värdar. Foto: Bildbyrån

Historiska mixedtävlingen till Halmstad 2022

Publicerad

Annika Sörenstam och Henrik Stensons golfturnering Scandinavian Mixed, där damer och herrar tävlar mot varandra, avgörs i Halmstad nästa år.

– Vi ser båda fram emot att välkomna tillbaka de svenska fansen nästa år för ett ännu större och bättre evenemang, säger Stenson.

Turneringen hade premiär i juni i år i Vallda utanför Kungsbacka, med de svenska golfstjärnorna Annika Sörenstam och Henrik Stenson som arrangörer.

Det var första gången som damer och herrar tävlade mot varandra i samma turnering på Europatouren, och gjorde upp om samma pokal och samma prispengar.

”Influera den yngre generationen”

Nästa år är det dags igen – men den gången står Halmstad Golfklubb som värd.

– Att samla kvinnor och män i en kombinerad professionell turnering var en stor framgång och vi lärde oss mycket av evenemanget i år. Henrik och jag vill influera den yngre generationen i Sverige och vi ser fram emot att få välkomna fans tillbaka nästa år för att njuta av den speciella atmosfären, säger Sörenstam i ett pressmeddelande.

I klippet nedan ser du Stenson och Sörestam, ambassadörer för mixedformatet, under tävlingen i Vallda i somras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.