Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Höggs i halsen efter dispyt om omkörning

Uppdaterad
Publicerad

En dispyt mellan två förare efter en omkörning ledde till misstänkt mordförsök under lördagen. En man i 20-årsåldern vårdas för knivskador på Varbergs sjukhus. En person har anhållits misstänkt för mordförsök.

Vid 17.10 på lördagseftermiddagen fick polisen larm om att en man blivit huggen i halsen efter en dispyt som verkar bottna i en omkörning. Händelsen inträffade någonstans mellan Ätran och Fegen på väg 153.

– Vi har inlett en förundersökning om försök till mord, säger Jens Christiansen, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

En anhållen

Enligt uppgifter till polisen ska gärningsmannen efter incidenten ha smitit österut på väg 153. Polisen genomförde en omfattande sökinsats och natten mot söndagen anhölls en man i 35-årsåldern misstänkt för mordförsök. Mannen greps strax innan klockan tolv under lördagkvällen i Stockholm där han enligt polisen är hemmahörande.

Polisen misstänker i nuläget att händelsen startade med en dispyt rörande en omkörning. De två bilarna ska ha stannat och den ene föraren går då ur sin bil och hugger den andre föraren, en man i 20-årsåldern, i halsen. 20-åringen, är hemmahörande i Kalmar län.

Mannen fördes till sjukhus och ska enligt Region Halland vårdas för lindriga skador.

Vittnen i bilen

Polisen genomför förhör med de vittnen som färdades i bilen tillsammans med brottsoffret.

– Vi ska förhöra målsägaren också när han är hörbar, säger Jens Christiansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.