Foto: SVT

Hon gör sparkrav inom vården till spänningsroman

Uppdaterad
Publicerad

Författaren Anne-Marie släpper nu sin tredje bok i en serie spänningsromaner som utspelar sig i Halmstad i allmänhet och på sjukhuset i synnerhet. Och just sjukhusmiljön menar hon gör sig bra för thrillers.
– Det är en spännande fond därför att du har det här med kontrasterna i livet. Från ena sekunden till nästa så kan ju faktiskt pendeln slå mellan eufori och katastrof, säger hon.

Anne-Marie Schjetlein har bott i Halmstad i 15 år av sitt liv. Hon har länge jobbat som specialistsjuksköterska men för tre år sedan debuterade hon som romanförfattare.

2014 kom hennes första spänningsroman i en serie om en kirurg på sjukhuset i Halmstad. Med sina erfarenheter från sjukhusmiljön tyckte hon att det var en perfekt miljö för hennes litteratur.

– Det är en spännande fond därför att du har det här med kontrasterna i livet. Från ena sekunden till nästa så kan ju faktiskt pendeln slå mellan eufori och katastrof, säger hon.

– Det är klart att det är tacksamt att använda den här miljön i spänningsromaner.

”Risk för att allvarliga misstag begås”

Nu är hon aktuell med sin tredje bok i serien döden ingen ser. Där försöker hon göra spänning av sparkrav inom vården.

– Det finns problem inom sjukvården idag. Sparkrav, sjuksköterskrbristen är stor vilket gör att vi får platsbrist för att vi inte kan öppna alla vårdplatser, säger hon.

– Det handlar om vanliga människor med vanliga problem som ställs inför livsavgörande beslut under tidspress. Och det finns en risk för att allvarliga misstag begås.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer