Lisa Andersson (M) om sin nya uppgift som ordförande i kommunstyrelsen. Foto: Casper Sewerin/SVT

Hon tar över efter Forsberg (M): ”Stolt och spänd”

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett enhälligt beslut från fullmäktigegruppen står det klart – det blir Moderaternas gruppledare, Lisa Andersson, som axlar rollen som ny ordförande i Kungsbackas kommunstyrelse.
– Det är ett stort uppdrag och en stor ära, så jag är stolt och spänd, säger Lisa Andersson (M) till SVT Nyheter Halland.

Hans Forsberg (M) som tidigare satt på posten lämnade den gapande tom efter det att han åkt fast vid ett sexköp, något som SVT Nyheter Halland tidigare berättat.

Första kvinnliga ordförande i Kungsbacka

Det formella beslutet gällande Lisa Andersson (M) kommer den 16 juni när kommunfullmäktige har sammanträde. Går allt som planerat blir hon kommunstyrelsens ordförande vilket då också betyder att hon blir den första kvinnan på den posten i kommunens historia.

– Varje individ har sitt sätt att styra på. Jag tror att jag har ett annat sätt att leda och inkludera flera personer, säger Lisa Andersson (M).

Lisa Andersson (M): ”Det har gått väldigt fort det sista”

Karriären som politiker på heltid började för Lisa Andersson (M) i höstas, när hon då klev in som ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

– Från att vara deltid till steget som heltid till att nu bli på dygnetruntpost. Det har gått väldigt fort det sista, säger hon.

Hur kommer man märka att du haft politiskt uppdrag inom vård- och omsorg?

– Det kommer vara moderat politik men jag kommer lyfta de mjuka frågorna på ett annat sätt. Sen tycker jag ordning och reda och trygghet är viktiga frågor, så där kommer det vara likt, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Toppolitiker i Kungsbacka köpte sex

Mer i ämnet