Carita Boulwén toppar listan när medlemmarna för första gången ska rösta om vilka kandidater som ska ta plats för Sverigedemokraterna i riksdagen. I klippet berättar hon om vilka frågor Boulwén (SD) vill driva om hon väljs in. Foto: Anton Johansson/SVT

Carita Boulwén toppar SD-lista i Halland när partiet byter nomineringssystem

Uppdaterad
Publicerad

För första gången blir det känt för allmänheten vilka lokala namn Sverigedemokraterna i Halland vill se i riksdagen. Carita Boulwén toppar listan och om hon blir invald vill hon främst satsa på frågor som rör barn och unga.

– Det känns som ett naturligt steg, säger Carita Boulwén (SD).

Sverigedemokraterna har inte likt andra partier någon lokal hallandslista i riksdagsvalet. Istället får varje partidistrikt lämna in en inspelslista till partiets nationella valberedning som sedan presenterar de nominerade på en rikslista.

Valet 2022 Halland

Inför valet 2022 förändras partiets nomineringssystem så att medlemmarna kan rösta om vilka kandidater de vill se på listan. En första plats på distriktsnivå innebär hög sannolikhet att hamna på valbar plats, enligt Carita Boulwén (SD) som i dag är kommun- och regionpolitiker i Kungsbacka och Halland.

I klippet berättar hon om hur det känns att toppa inspelslistan och vad hon vill driva för frågor om hon väljs in.

Topp fem på SD-listan i Halland

1. Carita Boulwén, 53, Kungsbacka, Säljare

2. Stina Isaksson, Hylte, 38, Yrkeschaufför

3. Erik Hellsborn, Varberg, 37, Undersköterska

4. John Skovbo Andersen, 58, Halmstad, Reservofficer

5. Sara-Lena Bjälkö, Falkenberg, 45, Undersköterska

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Halland

Mer i ämnet