Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man känner en stark doft av rök i de centrala delarna av Halmstad”, säger SVT:s reporter, Daniel Strömbäck, som var på plats utanför äventyrslandet på måndagsmorgonen. Foto: SVT

Hör SVT:s reporter rapportera från branden på äventyrslandet i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Ingen person uppges ha kommit till skada i samband med branden på äventyrslandet i Halmstad, men restaurangen på området är helt nedbrunnen. Släckningsarbetet fortsatte under måndagsmorgonen.

Se hur byggnaden såg ut klockan 05 på måndagsmorgonen i klippet ovan.

– Det är en totalskada, det är helt nedbrunnet. Sen finns det byggnader och delar av äventyrslandet som är kvar, säger Thomas Andersson, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Brand på Halmstad äventyrsland

Även kringliggande byggnader på äventyrslandet har tagit stor skada.

– Det har varit en väldigt intensiv brand brand. En brand som tog lång tid innan vi fick kontroll på. Det är stora byggnadskomplex som ligger tätt ihop. Sen kom tryckkärlen, flaskorna som började explodera, vilket gjorde att vi fick backa undan.

En enhet på plats under morgonen

Under morgonen arbetade brandmännen med eftersläckningsarbete. Vid klockan åtta ska de göra en ny bedömning om räddningsarbetet då kan avslutas.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden, uppger polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand på Halmstad äventyrsland

Mer i ämnet