Hunden hålls, enligt länsstyrelsen, instängd på för liten yta och tvingas göra sina behov där i brist på rastning. Ägaren i Laholms kommun krävs nu på omedelbara åtgärder. Foto: Länsstyrelsen Halland

Hund vanvårdas – hålls isolerad i litet rum med urin och bajs på golvet

Uppdaterad
Publicerad

Vid länsstyrelsens kontroll visade hunden tydliga tecken på stress. I brist på social kontakt och aktivitet tuggade den frenetiskt på sin filt. Myndigheten kräver nu att ägaren vidtar omedelbara åtgärder.

Rummet, som hunden hålls instängd i, är en olämplig miljö och har ingen mjuk liggplats att vila på, konstaterar länsstyrelsens inspektörer. Hunden rastades bevisligen för sällan då golvet var nedkissat. Utanför huset stod en sopskyffel fylld med hundens avföring.

Inga promenader

Enligt ägaren rastas hunden inte genom promenader utan hålls i stället bunden på huset baksida. Något vatten fanns inte heller för hunden vid inspektionen.

Länsstyrelsen gjorde kontroll hos hundägaren i Laholms kommun redan våren 2023 efter en anmälan. Då vidtog ägaren vissa åtgärder men inspektionen i januari i år visar på fortsatt stora brister i hundhållningen.

Urin på golvet och en sopskyffel full med hundbajs visar att hunden tvingas uträtta sina behov i det lilla rummet, enligt länsstyrelsen. Foto: Länsstyrelsen Halland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.