Lägenheten var full av bajs och det hittades sladdar och läskburkar som tuggats sönder av hundarna. Foto: Länsstyrelsen

Hundar lämnades utan mat och vatten i bostad i Laholm – ägaren misstänkt för brott

Uppdaterad
Publicerad

Ägaren hade inte synts till på fem dagar. Varken vatten eller foder fanns tillgängligt för djuren när länsstyrelsen tog sig in. I hela bostaden var det urin och avföring på golven. Ägaren misstänks nu för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen.

Det var närboende som slog larm om att ingen verkade se till hundarna. När länsstyrelsen erbjöd hundarna vatten och mat åt och drack de i flera omgångar. De två hundarna hade i sin ensamhet gnagt sönder både elkablar och aluminiumburkar.

17 högar med hundbajs och många pölar urin hittades på golven i bostaden. Länsstyrelsen, som omhändertog hundarna, kommer att åtalsanmäla ägaren för djurskyddsbrott.

Ägaren själv uppger till länsstyrelsen att hen hade ordnat en hundvakt som skulle se till hundarna under tiden hen var borta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.