Den sex månader gamla Engelska springer spanieln Ozzy försvann under isen i Amos håla. Nu vill ägarna varna andra från att vistas på platsen. Foto: Privat

Hunden Ozzy gick genom isen – nu vill ägarna varna andra

Uppdaterad
Publicerad

Den sex månaderna gamla valpen Ozzy lekte tillsammans med sina ägare i Amos håla i Falkenberg. Sekunderna senare låg han under isen. ”Det kunde lika gärna ha varit ett barn”, säger hans ägare.

Jimmy Christensen och hans sambo lekte med hunden Ozzy i snön. Strax före de skulle vända hemåt sprang Ozzy ut på isen när den plötsligt brast och han försvann.

– Han började simma för livet, och jag hoppade efter. Jag slog sönder isen och försökte hitta honom men det gick inte. Efter tio minuter fick jag ge upp, säger Jimmy Christensen.

Vill begrava hunden

Amos håla, ett inhägnat område intill Tångaskolan i Falkenberg, är enligt paret en plats där många människor dagligen rastar sina hundar. Via ett inlägg på sociala medier vädjar paret att den som ser Ozzy ska höra av sig till dem.

– Vi vill kunna begrava vår pojk, säger Jimmy Christensen.

”Förrädiskt”

Dagarna efter händelsen har paret återvänt till platsen för att leta efter sin hund och sett nya fotspår ute på isen. Nu vill de varna andra hundägare.

– Jag anser inte att det är en plats som någon ska befinna sig på. Det är grymt förrädiskt. Vi miste vår hund, men det kunde lika gärna ha varit ett barn, säger Jimmy Christensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.